Terapije in tehnike

Vsak od nas je edinstven in potrebuje točno za svoj primer optimalne rešitve. Zatorej je terapevtu potreben širši nabor znanj, da lažje pride do želenega učinka.
Za pokušino si lahko kanček o tem preberete spodaj.

Ponudba:

Manualna terapija

Manualna terapija se najpogosteje uporablja za odpravljanje težav mišično-skeletnega sistema zaradi poškodb, slabe drže, telesnih in psihičnih preobremenitev (stresa) ali drugih vzrokov, še bolje pa je, če si jo lahko privoščite preventivno.

Uporabljajo se različne manualne tehnike, katerih izbor je treba individualno prilagoditi vsakemu posamezniku posebej glede na njegovo stanje.

Učinki uporabljenih tehnik so:

  1. odprava ali zmanjšanje bolečine (nevrofiziološko delovanje)
  2. pospešitev obnove tkiv po poškodbi prek izboljšanja dinamike tekočin v tkivih (izboljšan pretok krvi in limfe, stimulacija tvorbe in pretakanja sinovialne tekočine v sklepih)
  3. spodbujanje splošnega sprostitvenega odziva (znižanje mišičnega tonusa in splošne napetosti, umiritev delovanja simpatičnega živčevja)

Cilj izvajanja manualne terapije je odpraviti ali vsaj znatno zmanjšati bolečino in povrniti funkcijo telesu.

Pogosti primeri težav, ki se odpravljajo z manualno terapijo, so bolečine in mravljinčenje v rokah (npr. cervikobrahialgija) ali nogah (npr. išias), bolečine v ramenskem obroču, vratu, tenzijski glavoboli, bolečine v hrbtu (npr. lumbalgija), območju kolka, kolen, zapestja…

Kraniosakralne tehnike

Kraniosakralne tehnike si v okviru manualne terapije zaslužijo posebno omembo, tako zaradi načina izvajanja, kot tudi njihovega učinka. Gre za zelo nežne tehnike, pri katerih se terapevt prek dotika svojih rok orientira na primarni respiratorni sistem osebe, ki običajno kar oblečena v udobna oblačila leži na mizi. Z zelo nežnimi premiki sledi ali včasih nasprotuje gibanju tkiva pod rokami in je v stiku z njim, dokler ne pride do sprostitve. Amplituda in frekvenca premikov – ‘dihanja’ tkiva se pri tem spreminja; običajno pride do začasne popolne umiritve, po kateri se to primarno gibanje povrne z lepšimi, močnejšimi in bolj enakomernimi amplitudami.

Obstaja širok nabor tehnik, ki se uporabljajo za pomoč pri odpravi različnih težav, od glavobolov, bolečin v mišično-skeletnem sistemu, težav s sinusi, zvenenjem v ušesih, s poslabšano koncentracijo, z dihanjem, zaprtostjo, nespečnostjo, pretirano nervozo… Pomagajo pri odpravljanju posledic po meningitisu, imajo pa tudi pozitiven učinek na izboljšanje delovanja imunskega sistema. Zaradi umirjenega in nežnega pristopa pa so lahko zelo primerne tudi za ljudi, ki so kdaj v preteklosti doživeli kakšno travmatično izkušnjo.

Terapevt poišče somatsko disfunkcijo, nato pa išče način, kako jo odpraviti ter tako pomagati zdravju, da se bolj polno izrazi v danih okoliščinah.

Značilno je, da je terapevtova pozornost na dogajanje pod njegovimi rokami bistvenega pomena; bolj ko je terapevt odprt in pripravljen prisluhniti telesu in “dihu življenja” v njem, boljši so učinki izvajanja tehnik.

Učinek kraniosakralnih tehnik je sproščujoč in pomirjajoč. Običajno se oseba po terapiji počuti, kot bi se ji napolnile baterije po globokem počitku. Pozitivni učinki terapije se praviloma izboljšujejo še v naslednjih dneh, kajti telo preide v bolj sproščen način delovanja.

Masaža

Učinki klasične masaže so fizične in psihološke narave. Masaža izboljša prekrvavitev mišic in s tem njihovo prehrano, pospeši pa tudi odnašanje presnovnih produktov iz mišic. Zaradi navedenih vzrokov in stimulacije mišičnih receptorjev pomaga pri odpravljanju bolečin in pridobivanju večje prožnosti mišic.

Poleg tega masaža izboljša prekrvavitev kože ter pripomore k boljšemu pretoku limfne tekočine, izboljša prehrano obsklepnih tkiv, prispeva k povečanemu izločanju seča ter pozitivno deluje na peristaltiko črevesja. Sproščanje medrebrnih mišic ima pozitiven vpliv na dihanje. Masaža obraza in lasišča pa deluje zelo sproščujoče na človeka kot celoto.

Psihološko gledano masaža pomirja in sprošča ter tako izboljšuje telesno počutje.

Pri terapevtski masaži se bolj ciljno posvečamo prizadetim strukturam z namenom odprave bolečin, regeneracije in izboljšanja gibljivosti, pri sprostilni pa je naš cilj doseči psihofizično sprostitev.

Damjan Kumer

manualni terapevt

Sem manualni terapevt, diplomant Akademije za manualno terapijo v Ljubljani, kraniosakralni terapevt ter maser z Nacionalno poklicno kvalifikacijo. Usposabljanje za kraniosakralnega terapevta sem v obliki triletnega sklopa desetih modulov opravil pri slovenski avtoriteti biodinamičnega modela kraniosakralne terapije.
Moj cilj je vam, kakor vsaki drugi stranki, dati tisto, kar bo vam najbolj v pomoč pri odpravi vaših težav. Pri svojem delu uporabljam masažne tehnike, tehnike artikulacije sklepov, kraniosakralne tehnike, nevromišično pozicioniranje ter IASTM tehnike za obdelavo fascij in ostalih mehkih tkiv. Poleg tega pa vam želim pomagati priti do spoznanja, kako si tudi brez mene lahko pomagate k izboljšanju vašega stanja. Kako to storiti pa je odvisno od vašega primera. Vse preveč ljudi povsem po nepotrebnem predolgo trpi tegobe, ki bi jih bilo možno prej odpraviti.
Če bi bila vaša težava prevelik zalogaj zame, pa vam bom to odkrito povedal in vas morda usmeril kam drugam, kjer vam bodo lahko bolje pomagali.
Sicer pa sem oče, rad imam naravo in ljubim to življenje, ki mi je bilo dano. Skrbim za svojo psihofizično kondicijo, joga in meditacija sta del mojega vsakdana.
Če se srečamo, mi bo v veselje delati z vami in za vas!

Marjeta KavčičMarjeta Kavčič
06:31 02 Nov 23
Dotik je nekaj najbolj naravnega, pomirjujočega in zdravilnega. Če pa se prepustiš izkušenim rokam terapevta Damjana, lahko izkusiš, kako se telo sprošča in bolečina popušča. Damjan ima izreden občutek, empatijo ter individualen strokoven pristop. S svojim znanjem sprošča napetosti iz telesa, spodbuja pozitivne samozdravilne učinke ter izboljšuje pretoke energij v telesu.Damjan, hvala za vrhunsko masažo, na katero se z veseljem vračam.Marjeta
špela ošpela o
18:10 26 Oct 23
Odličen terapevt, dela z srcem, zelo toplo priporočam da ga obiščete!
S DS D
06:33 21 Aug 23
Po dveh prometnih nesrečah v enem letu pred 4 leti me je na levi strani vratu konstantno bolelo. Neprijetna bolečina z zbadanjem. Po več fizioterapijah in masažah še vedno nismo vedeli, kaj je narobe. Damjan pa je po 8. ali 9. terapiji, ko je bil vrat že dovolj gibčen, našel srčiko težave in po 4 letih sem končno brez bolečin. Vsak dan sem čakala, da se bolečina vrne, a je več ni. tega je sedaj že 4 mesece. So terapevti in so terapevti z veliko začetnico. Od kar hodim k Damjanu na tretma vsaj 1x mesečno, nimam več vrtoglavic, bolečin v križu in kolku, vratu, ... Toplo priporočam.
Klavdija ZupančičKlavdija Zupančič
19:40 06 Jul 23
Čudovita izkušnja; osebni pristop, kjer nisi zgolj številka. Priporočam vsem, ki si želijo kvalitetne in strokovne storitve v sporščenem ozračju.
daša čretnikdaša čretnik
14:50 27 Jun 23
Odličen terapevt. Hvaležna sem za pomoč in rezultate, ki so bili izjemni že po prvi terapiji. Vsekakor priporočam!
Roman ŠtremfeljRoman Štremfelj
22:37 23 Jan 22
Poskusite sami. Ne bo vam žal.
Boštjan MedvedBoštjan Medved
08:04 24 Dec 21
Zelo strokovno, že po prvih terapijah se je stanje izboljšalo. Izdelal je tudi posebne vaje za mojo težavo. Tako, da so se mišice sprostile.Zelo mi je bilo všeč, da je vedno imel čas za pogovor in razlago terapije. Zelo priporočam.Milan Medved
Martina VehovecMartina Vehovec
13:25 20 Sep 21
Odličen terapevt in terapija, ki prinese rezultat.Kljub temu, da prideš k njemu s fokusom na tisto najbolj očitno težavo, ki te pesti, Damjan s svojo strokovnostjo in izkušnjami nevsiljivo najde prav osnovne vzroke, da zadevo reši dolgoročno in ti pomaga ne samo s terapijo, ampak tudi z resnično subtilnimi nasveti.Zame popolno ravnovesje strokovnosti, izkušenj in pravega občutka za celostno obravnavo.Zelo priporočam!
Saša SedovšekSaša Sedovšek
14:06 07 Sep 21
Navdušena nad rezultati terapije, saj se pod strokovnimi prijemi Damjana mišice sprostijo, hitreje regenerirajo ter bolečine izzvenijo. Poudariti moram še, da vedno odidem sproščena in nasmejana. Toplo priporočam!
Urša MočnikUrša Močnik
05:53 16 Jun 21
Damjan mi je pomagal bolje, kot vsa zdravila, ki sem jih užila za omilitev vnetja živcev na roki in nogi. Zdravila so pomagala trenutno, terapija pa deluje na dolgi rok. Že po prvi obravnavi ni bilo več mravljinčenja v rokah in nogah, počutje je bilo neprimerno boljše. Všeč mi je bilo, da si je vzel čas, se pogovoril, naredil pregled in nato je sledila terapija. Skozi terapijo vodi in usmerja, razlaga, odgovori na vprašanje in da nasvete tudi za kakšne spremembe v načinu življenja, ki nam gotovo vsem koristijo, pa se jih premalo zavedamo. Priporočam vsem, ki imajo akutne težave, sama pa bom gotovo koristila terapijo tudi kot preventivo, za sprostitev.
js_loader
Marjeta KavčičMarjeta Kavčič
06:31 02 Nov 23
Dotik je nekaj najbolj naravnega, pomirjujočega in zdravilnega. Če pa se prepustiš izkušenim rokam terapevta Damjana, lahko izkusiš, kako se telo sprošča in bolečina popušča. Damjan ima izreden občutek, empatijo ter individualen strokoven pristop. S svojim znanjem sprošča napetosti iz telesa, spodbuja pozitivne samozdravilne učinke ter izboljšuje pretoke energij v telesu.Damjan, hvala za vrhunsko masažo, na katero se z veseljem vračam.Marjeta
špela ošpela o
18:10 26 Oct 23
Odličen terapevt, dela z srcem, zelo toplo priporočam da ga obiščete!
S DS D
06:33 21 Aug 23
Po dveh prometnih nesrečah v enem letu pred 4 leti me je na levi strani vratu konstantno bolelo. Neprijetna bolečina z zbadanjem. Po več fizioterapijah in masažah še vedno nismo vedeli, kaj je narobe. Damjan pa je po 8. ali 9. terapiji, ko je bil vrat že dovolj gibčen, našel srčiko težave in po 4 letih sem končno brez bolečin. Vsak dan sem čakala, da se bolečina vrne, a je več ni. tega je sedaj že 4 mesece. So terapevti in so terapevti z veliko začetnico. Od kar hodim k Damjanu na tretma vsaj 1x mesečno, nimam več vrtoglavic, bolečin v križu in kolku, vratu, ... Toplo priporočam.
Klavdija ZupančičKlavdija Zupančič
19:40 06 Jul 23
Čudovita izkušnja; osebni pristop, kjer nisi zgolj številka. Priporočam vsem, ki si želijo kvalitetne in strokovne storitve v sporščenem ozračju.
daša čretnikdaša čretnik
14:50 27 Jun 23
Odličen terapevt. Hvaležna sem za pomoč in rezultate, ki so bili izjemni že po prvi terapiji. Vsekakor priporočam!
Roman ŠtremfeljRoman Štremfelj
22:37 23 Jan 22
Poskusite sami. Ne bo vam žal.
Boštjan MedvedBoštjan Medved
08:04 24 Dec 21
Zelo strokovno, že po prvih terapijah se je stanje izboljšalo. Izdelal je tudi posebne vaje za mojo težavo. Tako, da so se mišice sprostile.Zelo mi je bilo všeč, da je vedno imel čas za pogovor in razlago terapije. Zelo priporočam.Milan Medved
Martina VehovecMartina Vehovec
13:25 20 Sep 21
Odličen terapevt in terapija, ki prinese rezultat.Kljub temu, da prideš k njemu s fokusom na tisto najbolj očitno težavo, ki te pesti, Damjan s svojo strokovnostjo in izkušnjami nevsiljivo najde prav osnovne vzroke, da zadevo reši dolgoročno in ti pomaga ne samo s terapijo, ampak tudi z resnično subtilnimi nasveti.Zame popolno ravnovesje strokovnosti, izkušenj in pravega občutka za celostno obravnavo.Zelo priporočam!
Saša SedovšekSaša Sedovšek
14:06 07 Sep 21
Navdušena nad rezultati terapije, saj se pod strokovnimi prijemi Damjana mišice sprostijo, hitreje regenerirajo ter bolečine izzvenijo. Poudariti moram še, da vedno odidem sproščena in nasmejana. Toplo priporočam!
Urša MočnikUrša Močnik
05:53 16 Jun 21
Damjan mi je pomagal bolje, kot vsa zdravila, ki sem jih užila za omilitev vnetja živcev na roki in nogi. Zdravila so pomagala trenutno, terapija pa deluje na dolgi rok. Že po prvi obravnavi ni bilo več mravljinčenja v rokah in nogah, počutje je bilo neprimerno boljše. Všeč mi je bilo, da si je vzel čas, se pogovoril, naredil pregled in nato je sledila terapija. Skozi terapijo vodi in usmerja, razlaga, odgovori na vprašanje in da nasvete tudi za kakšne spremembe v načinu življenja, ki nam gotovo vsem koristijo, pa se jih premalo zavedamo. Priporočam vsem, ki imajo akutne težave, sama pa bom gotovo koristila terapijo tudi kot preventivo, za sprostitev.
js_loader
manualna terapija in masaža v ljubljani
manualna terapija masaža damjan kumer

Pokličite za naročanje

051 440 620

Rezervacija termina je zaradi organizacije dela obvezna. Pred obiskom se prosim najavite:

ponedeljek - petek od 7:00 do 20:00
sobota od 8:00 do 12:00

(Če nisem dosegljiv, mi prosim oprostite - klic vam vrnem takoj, ko bo mogoče. Lahko pa mi tudi napišete SMS).

Ljubljana

HIŠA MASERJEV

Štefanova ulica 13, 1000 Ljubljana

Delovni čas

 

torek od 15:00 do 22:00

sreda od 8:00 do 14:00

četrtek od 15:00 do 22:00

Termini prek vikenda so občasno tudi možni, a le ob pravočasnem dogovoru.

 

Gorenja vas

POSLOVNO STANOVANJSKI OBJEKT KUMER

Trebija 12a, 4224 Gorenja vas

Delovni čas

ponedeljek in petek od 8:00 do 12:00
ter od 16:00 do 20:00

torek in četrtek od 8:00 do 10:30

sreda od 17:00 do 20:00

Termini prek vikenda so občasno tudi možni, a le ob pravočasnem dogovoru.